Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@16:02:58 GMT

همایش ملی انسان ۲۵۰ ساله در شیراز کلید خورد

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۶۸۲۰۲

همایش ملی انسان ۲۵۰ ساله در شیراز کلید خورد

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، سید محمد‌مهدی پوریزدان پرست، تبیین اندیشه سیاسی و مبارزاتی ائمه معصومین علیهم‌السلام و ارتقاء سطح معرفت و بصیرت آحاد جامعه و به خصوص قشر نخبه­‌ی حوزوی و دانشگاهی، نسبت به اندیشه­‌ها و شخصیت عظیم رهبر معظم انقلاب امام خامنه­‌ای مد ظله العالی را از جمله اهداف برگزاری این همایش برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر اهمیت این امر در عمق بخشی به آگاهی عمومی، همگامی و استمرار آگاهانه­‌ آرمان‌های دین حنیف اسلام و سیره اهل بیت علیهم السلام، در این برهه‌ بسیار حساس از تاریخ معاصر که دشمنان دین و شریعت با هدف مقابله با کارآمدی اسلام، انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی به‌عنوان یک الگوی شاخص در دولت-ملت سازی اسلامی و نفوذ روز افزون اندیشه سیاسی اسلام در جهان، سیاست استحاله فکری، تحدید اسلام و آموزه­‌های انسان­‌سازی این دین حنیف را دنبال می‌کنند، دستیابی به نگاهی ساخت‌یافته و نظام‌مند و بینشی عمیق در این زمینه بیش‌تر احساس می‌شود.

دبیر علمی همایش ملی نظریه انسان ۲۵۰ ساله(اهل بیت علیهم السلام: تنوع نقش‌ها، یگانگی هدف) بر این باور است که این مهم جز به واسطه­‌ تعامل، هم‌فکری و هم‌گرایی فعال و مجدانه پژوهشگران، فعالان عرصه تبلیغ دین، اندیشمندان حوزه اندیشه سیاسی و فقه سیاسی اسلام، استادان و دانشجویان حوزه‌های علوم انسانی و علوم سیاسی، تمدن اسلامی و تاریخ ایران معاصر و طلاب علوم دینی، ممکن و مقدور نخواهد بود.

پوریزدان پرست گفت: اندیشکده مطالعات راهبردی کریمه(س) با مشارکت نهادهای مهم تحقیقاتی و دانشگاهی، به دنبال برقراری ارتباطات گسترده­‌ علمی و بسیج حداکثری متخصصان پژوهشی و دانشگاهی است تا در گام نخست، تعاملات کارآمد و موثری را برای تحقق این هدف در سطح ملی بنیان بگذارد و در آینده­‌ نزدیک در قالب همایش دوسالانه در سطح بین المللی و با هدف تبیین اصولی مبانی اندیشه­‌های سیاسی اسلام و خاصه مقام معظم رهبری امام خامنه‌ای مدظله العالی، میزبان نظریه‌پردازان، اندیشمندان و شخصیت‌های علمی تأثیرگذار دنیای اسلام و جهان باشد.

دبیر علمی همایش ملی نظریه انسان ۲۵۰ ساله (اهل بیت علیهم السلام: تنوع نقش‌ها، یگانگی هدف) یادآور شد در اولین دوره این همایش، تحلیل گفتمانی نظریه انسان ۲۵۰ ساله و اندیشه سیاسی و مبارزاتی ائمه معصومین علیهم السلام در کلام و اندیشه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در هشت محور «عنصر جهاد و مبارزه سیاسی در زندگی ائمه معصومین علیهم السلام در جهت تشکیل حکومت اسلامی»، «تنوع ادوار و وحدت هدف (اهل بیت علیهم السلام: تنوع نقش‌ها در عین یگانگی هدف)»، «تبیین تاریخی و تطبیق کارکردی ادوار چهارگانه امامت ازمنظر فرهنگ و سیاست»، «اندیشه سیاسی در اسلام»، «آینده­‌ گفتمانی نظریه انسان ۲۵۰ ساله در نوزایی تمدن نوین اسلامی»، «تحلیل گفتمانی نظریه انسان ۲۵۰ ساله»، «نقش هنر و ادبیات در بازتولید و ترویج معارف دین و تبیین نظریه انسان ۲۵۰ ساله»، «انقلاب اسلامی و نظریه انسان ۲۵۰ ساله»، «اندیشه انتظار و نظریه انسان ۲۵۰ ساله» و «تحلیل گفتمانی گام دوم ماندگاری انقلاب اسلامی از منظر نظریه انسان ۲۵۰ ساله» در اولویت قرار گرفت و بنا داریم در ادوار آتی موضوعات و سرفصل­‌های دیگری در زمینه اقتصاد، فرهنگ، هنر و ... در ذیل هدف­‌های همایش را از منظر مقام معظم رهبری مد ظله العالی بررسی و تبیین نماییم.

پوریزدان پرست در رابطه با گاه­‌شمار این رویداد علمی گفت: مهلت ارسال چکیده مقالات ۱۵ شهریور ۱۴۰۰، مهلت ارسال اصل مقالات ۳۱ شهریور ۱۴۰۰، اعلام پذیرش نهایی و داوری مقالات ۱۵ مهر ۱۴۰۰ و اختتامیه و زمان برگزاری همایش آذر ۱۴۰۰ خواهد بود.

 دبیر علمی همایش بیان داشت: نویسندگان و پژوهشگران علاقه­‌مند برای ارسال مقالات خود می­‌توانند ازطریق وب سایت اندیشکده مطالعات راهبردی کریمه www.kssi.ir و www.karimeh.com و شبکه­‌های اجتماعی مجازی 09177389817 اقدام نمایند.

انتهای پیام/ ن

منبع: فارس

کلیدواژه: مقاله انسان پژوهش اهل بیت علیهم السلام اندیشه سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۸۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان چهره یک نئاندرتال ۷۵ هزار ساله را بازسازی کردند + عکس

آفتاب‌‌نیوز :

این زن که به نام شانیدر زی (Shanidar Z) معروف است، در غاری در کردستان عراق در سال ۲۰۱۸ پیدا شد. این زن یک نئاندرتال یا نوعی انسان باستانی است، حدود ۴۰ هزار سال پیش ناپدید شدند.

به نقل از سی‌ان‌ان، دانشمندانی که بقایای او را مطالعه می‌کنند، با زحمت ۲۰۰ قطعه استخوان جمجه او را طی ۹ کنار هم قرار دادند. آن‌ها از خطوط صورت و جمجمه این زن برای بازسازی استفاده کردند تا بفهمند او چه شکلی بوده است.

دکتر، اما پومروی (Emma Pomeroy)، دیرین انسان‌شناس و دانشیار دپارتمان باستان شناسی دانشگاه کمبریج که اسکلت را از زیر خاک بیرون آورد می‌گوید: جمجمه‌های نئاندرتال‌ها با برجستگی‌های قابل توجه و بدون چانه متفاوت از جمجمه‌های گونه خودمان به نظر می‌رسند. بازسازی صورت شانیدر زی نشان می‌دهد که این تفاوت‌ها ممکن است در زندگی واقعی آن‌ها آنقدر فاحش نبوده باشد.

پومروی اضافه کرد: او در واقع نسبت به اندازه‌اش چهره بزرگی دارد. او برآمدگی‌های ابروی بزرگی دارد که معمولا ما آن‌ها را نمی‌بینیم.

نئاندرتال‌ها حدود ۳۰۰ هزار سال در سراسر اروپا، خاورمیانه و کوه‌های آسیای مرکزی زندگی کردند و حدود ۳۰ هزار سال با انسان‌های امروزی همپوشانی داشتند. تجزیه و تحلیل دی‌ان‌ای انسان‌های امروزی نشان داده است که در این زمان، نئاندرتال‌ها و هومو ساپینس‌ها گهگاه با یکدیگر برخورد می‌کردند.

تحلیل جدید

هنگامی که پومرو برای اولین بار این اسکلت را با حفاری خارج کرد، جنسیت آن بلافاصله مشخص نشد، زیرا فقط نیمه بالایی بدن حفظ شده بود و فاقد استخوان‌های لگنی بود. گروهی که در ابتدا بقایای آن‌ها را مورد مطالعه قرار دادند، بر روی یک روش نسبتا جدید تکیه کردند که شامل تعیین توالی پروتئین‌ها در داخل مینای دندان برای تعیین جنسیت شانیدر زی بود.

 

این محققان از دانشگاه‌های کمبریج و لیورپول با مقایسه طول و قطر استخوان‌های بازوی او با داده‌های مربوط به انسان‌های امروزی، قد این نمونه را حدود ۵ فوت (۱.۵ متر) تخمین زدند. تجزیه و تحلیل ساییدگی دندان‌ها و استخوان‌ها نشان داد که او در زمان مرگ در اواسط دهه ۴۰ زندگی خود بوده است.

 

پومروی می‌گوید: این یک تخمین معقول است، اما ما نمی‌توانیم ۱۰۰ درصد مطمئن باشیم، که آن‌ها مسن‌تر نبوده‌اند. آنچه می‌توانیم بگوییم این است که این کسی است که عمر نسبتاً طولانی داشته است. برای آن جامعه، آن‌ها احتمالا از نظر دانش و تجربه زندگی بسیار مهم بودند.

 

غاری که شانیدر زی در آن دفن شده بود در میان باستان شناسان مشهور است، زیرا یک گور نئاندرتال که در سال ۱۹۶۰ در آنجا کشف شد، محققان را به این باور رساند که ممکن است نئاندرتال‌ها مردگان خود را با گُل دفن کرده باشند و این اولین چالش در برابر دیدگاه رایجی بود که انسان‌های باستانی را نادان و بی‌رحم می‌دانست. با این حال، تحقیقات بعدی توسط گروه پومرو، نظریه تدفین با گُل را مورد تردید قرار داده است.

 

در عوض، آن‌ها گمان می‌کنند که گرده کشف شده در میان گور‌ها ممکن است از طریق زنبور‌های گرده افشان وارد گور شده باشد. با این حال، در طول سال‌ها دانشمندان شواهد فزاینده‌ای از هوش و پیچیدگی نئاندرتال‌ها، از جمله هنر و ابزار پیدا کرده‌اند.

 

نئاندرتال‌ها بار‌ها به غار شانیدر بازگشتند تا مردگان خود را دفن کنند. تحقیقات نشان داده است که بقایای ۱۰ نئاندرتال در این مکان کشف شده که به نظر می‌رسد نیمی از آن‌ها عمدا پشت سر هم دفن شده‌اند.

 

شاید نئاندرتال‌ها مردگان خود را با دسته‌های گل تجلیل نمی‌کردند، اما تحقیقات نشان می‌دهد که ساکنان غار شانیدر احتمالا گونه‌ای همدل بودند. به عنوان مثال، یک نئاندرتال مرد که در آنجا دفن شده بود، ناشنوا بود و با ضربه‌ای به بازو و سرش فلج شده بود که احتمالاً او را تا حدی نابینا می‌کرد، اما او مدت زیادی زنده بود، بنابراین طبق تحقیقات باید از او مراقبت می‌شد.

 

پومروی می‌گوید که شانیدر زی اولین نئاندرتالی است که در بیش از ۵۰ سال گذشته در این غار پیدا شده است، اما این مکان هنوز هم می‌تواند بستری برای اکتشافات بیشتر باشد.

 

بازسازی جمجمه

 

پومروی بازسازی جمجمه شانیدر زی را که نسبتا بلافاصله پس از مرگ له شده بود، به عنوان یک «پازل سه بعدی با حساسیت بالا» توصیف کرد.

 

استخوان‌های فسیل شده در بلوک‌های کوچکی از رسوبات غار برداشته شده و در فویل پیچیده شدند و محققان آن‌ها را برای تجزیه و تحلیل به دانشگاه کمبریج فرستادند.

 

در آزمایشگاه کمبریج، محققان از هر بلوک میکرو سی‌تی اسکن گرفتند و از اسکن‌ها برای هدایت استخراج قطعات استخوانی استفاده کردند. دکتر لوسیا لوپز پولین (Lucía López-Polín)، همکار پومروی، محافظ باستان شناسی از موسسه کاتالان برای دیرینه اکولوژی انسانی و تکامل اجتماعی در اسپانیا، بیش از ۲۰۰ تکه جمجمه را با چشم کنار هم قرار داد تا آن را به شکل اولیه خود بازگرداند.

این گروه جمجمه بازسازی شده را اسکن و پرینت سه بعدی کردند، که پایه و اساس سر بازسازی شده‌ای را شکل داد که توسط دیرینه هنرمندان دوقلوی دانمارکی، آدری و آلفونس کنیس (Adrie and Alfons Kennis)، لایه‌هایی از ماهیچه و پوست روی آن قرار بگیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • چهره زن نئاندرتال ۷۵هزار ساله رونمایی شد (+عکس)
  • امام صادق(ع) نهضت علمی بزرگی را در جهان اسلام پی‌ریخت
  • مراسم عزاداری آخرین مسافر بقیع در مدرسه علمیه خان شیراز
  • تبیین و ترویج اندیشه های مهدوی در عصر شیخ الائمه
  • دانشمندان چهره یک نئاندرتال ۷۵ هزار ساله را بازسازی کردند + عکس
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • جوابگوی تمامی بن‌بست‌های پیش آمده اسلام است
  • سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است
  • برگزاری همایش بزرگ عقیدتی سیاسی در بافق
  • مسئولیت علم در کلاس امام صادق(ع)